Telegram
У Telegram приберуть функцію «Люди поруч» (People Nearby).

Зазначається, що саме через неї затримали Дурова у Франції за звинуваченням у сприянні криміналу.

Ця функція допомагала розшукувати тих, хто перебуває поблизу, а також локальні групи і чати. Але у неї «були проблеми з ботами і шахраями», водночас звичайні користувачі функцію практично не використовували. Всього 0,1% користувачів Telegram користувались нею.

Про це пише Полемика з посиланням на повідомлення Дурова у своєму Telegram-каналі.

Повідомляється, що «Люди поруч» замінить функція «Бізнес поблизу», яка показує «легальні, перевірені підприємства». Компанії зможуть показувати каталоги товарів і безперешкодно приймати платежі.

Адміністрацією месенджера також відключена можливість завантаження нових медіафайлів у «Телеграфі», який використовували не за призначенням анонімні особи. Він також додав, що кількість платних користувачів Telegram Premium досягла 10 млн осіб.

Нагадаємо, у новій версії месенджера приватні чати більше не захищені від модерації. Команда Telegram має намір перетворити модерацію месенджера з об’єкта критики на привід для гордості.

Раніше сьогодні Дуров зробив свою першу публічну заяву після арешту, наголосивши, що Telegram неідеальний, а швидке збільшення кількості користувачів до 950 млн викликало ряд проблем, які полегшили зловживання платформою для зловмисників.

По теме:  Зеленский против казино, украинец против Xiaomi и OPPO, хакеры против Дії - итоги tech

Арешт Дурова активізував дискусії щодо заборони Telegram в Україні. Так, зокрема, глава ГУР Кирило Буданов заявляв, що Telegram є величезною проблемою для України. Однак, на його думку, блокуванням каналів ситуацію можна вирішити лише тимчасово.

Раніше Полемика писала про те, чому не варто залишати смартфон на зарядці на цілу ніч.