Найближчими тижнями погода не порадує українців теплою та сонячною весняною погодою.

Кінець березня очікується холодним та з опадами, вночі місцями можливі ще «мінуси».

Якою буде погода в Україні в другій половині березня, розповідає Полемика з посиланням на коментар народного синоптика Володимира Деркача для «Телеграф» і сайт прогнозу погоди Метеофор.

Опади та морози

Кінець березня в Україні буде холодним, а весняного тепла чекати не варто. Остання декада місяця характеризуватиметься температурними «гойдалками», прогнозується багато опадів у виглядів дощу та мокрого снігу. Загалом переважатиме похмура погода, а також можливі морози.

«На початку третьої декади прийде похолодання з опадами в вигляді мокрого снігу. Інколи температура повітря падатиме до мінуса. Це буде таке собі повернення зими. Насамкінець березня трохи потеплішає, однак справжнього весняного тепла не буде», — розповів Деркач

Що кажуть інші прогнози

На півночі з 18 по 25 березня буде прохолодно, очікуються дощі з мокрим снігом. Потеплішає лише в останні дні березня, а на початку квітня прийдуть сильні дощі.

На півдні найближчий тиждень буде холодним, пройдуть дощі. В кінці березня буде більше сонця, проте істотного потепління ще не буде. На початку квітня температура вдень сягне позначки +12 градусів, але очікуються сильні дощі.

По теме:  19 сентября в Украине будет дождь, местами с грозами, днем до +23 °С

На сході з 18 по 31 березня переважатиме хмарна погода з проясненнями, можливі короткочасні дощі. Вдень температура не підніматиметься вище +10 +12 градусів. Разом з квітнем прийдуть і сильні дощі.

В західних областях очікується «мінуси» вночі – до -1…-2 градусів, холодно буде також й вдень. Прогнозується дощ з мокрим снігом. З 23 березня температура трошки підніметься, але дощі не відступлять.

В Києві з 18 по 24 березня температура повітря становитиме +5 +10 градусів, вночі очікується від 0 до +5 градусів, прогнозується мокрий сніг з дощем. Останній тиждень березня буде прохолодним, небо буде затягнуте хмарами. З початком квітня трохи потепліє, але очікуються сильні дощі.

Раніше Полемика писала про те, в яких випадках бригада «швидкої» не приїде на виклик.