Увечері у п’ятницю, 24 травня 2024 року, на півдні, заході та у центрі Україні пройдуть грози.

Попри теплу травневу погоду у більшості міст, в деяких областях очікується шквалистий вітер, через що синоптики попередили про жовтий рівень небезпеки.

Пориви вітру сягатимуть 15-20 метрів на секунду. Така погода збережеться до кінця доби. Якою буде погода до кінця тижня розповідає Полемика з посиланням на прогноз Укргідрометцентру та народної синоптикині Наталки Діденко у Facebook.

«До кінця доби 24 травня в більшості західних, центральних, південних та Житомирській областях грози, місцями шквали 15-20 м/с. І рівень небезпечності, жовтий», — попереджають синоптики Українського гідромет центру.

За словами Діденко, на вихідних теж очікуються опади. В суботу, 25 травня, дощі з грозами місцями пройдуть на заході, а в неділю — на півдні та в центральних областях.

Водночас синоптичиня додала, що не варто сильно на ці дощі розраховувати через їхню локальність та тимчасовий літній характер.

На решті території України 25-26 травня переважатиме суха погода.

В Криму та Приазов’ї 25-26 травня прогнозується сильний вітер, до штормових поривів, до 15-20 метрів за секунду.

По теме:  В Киеве 22 июля ожидается похолодание

Вдень повітря прогріється до +22 +28 градусів, в неділю в Приазов’ї похолоднішає до +19+22 градусів.

У Києві в суботу-неділю температура повітря становитиме +22+25 градусів. Опадів не передбачається.

Діденко порадила українцям насолоджуватись розмаїттям кольорів і навіть спробувати посмажити акацію в клярі за рецептом українського шеф-повара Євгена Клопотенка.

Раніше Полемика писала про те, які продукти можуть підвищити рівень тестостерону.