Літо 2024 року буде ще спекотнішим за попередні.

Найвищі температури повітря очікуються у липні та першій половині серпня.

Про це пише Полемика з посиланням на коментар завідувачки відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС та НАН України Віра Балабух РБК-Україна.

Яким буде літо 2024

За словами Балабух, цього річ температура повітря в Україні влітку очікується на 1-2 градуси вищою, ніж зазвичай. Найсильніші аномалії та тенденції до утворення хвиль спеки ймовірні у західних, південних, південно-східних областях країни.

Експертка зазначила, що суттєві та тривалі зниження температури повітря малоймовірні. Найспекотніше буде липні та першій половині серпня, особливо на півдні та південному сході країни. У цих же регіонах та в центральних областях країни ймовірний і дефіцит опадів.

Як повідомила метеорологиня, при посиленні циклонічної діяльності над Європою, в Україну переміщуватимуться більш вологі повітряні маси, що зумовить збільшення інтенсивності конвективних процесів, утворення локальних гроз, злив, граду, шквалу.

Варто зазначити, що загалом у всьому світі йде тенденція до підвищення температури повітря. Так, Всесвітня метеорологічна організація визнала 2023-й найспекотнішим роком за всі роки спостереження.

По теме:  В Києві очікуються добові опади: синоптики попередили про негоду

Якою буде погода в червні

Середня температура у червні очікується у межах +19 +23 градусів, в гірських районах +16 +19 градусів, що на 1,5-2 градусів вище за норму.

Місячна кількість опадів очікується 49-90 мм, в Карпатах та місцями на Прикарпатті 117-171 мм, що в межах норми.

Погода в Києві у червні

В столиці у перший місяць літа буде переважати сонячна погода із перемінною хмарністю. Температура повітря становитиме в середньому +25 градусів, сильних дощів не очікується.

Раніше Полемика писала про те, як захистити кузов авто перед літом.