Президент України Володимир Зеленський вважає, що війна з росією буде завершена дипломатичним шляхом, але формат у мирних переговорів буде "гібридний". Таку заяву глава держави зробив у інтерв'ю українським журналістам.

За словами Зеленського, раніше він вважав, що закінчити війну з росією можна "суто діалогом", і що у цього діалогу є "відповідний термін", в ньому можна буде знайти "відповіді на багато питань і багато рішень".

А зараз це (переговори між Україною і росією — ред.) як автомобіль, не бензиновий і не електрокар, гібрид, тому і війна така, складна, і перемога буде дуже складна, вона буде і кривава, вона точно буде в бою, але кінцівка точно буде в дипломатії. Я впевнений в цьому.

Глава держави пояснив, що деякі питання між Україною і росією не можна вирішити ніде, крім столу переговорів.

Тому що ми хочемо повернути все, а російська федерація хоче все не віддати, іншими словами — нічого не віддати… 

Який би апетит не був у різних прошарків нашого населення, найцінніше зберегти по більше людей, військових… Вважаю, що в принципі, на сьогодні без зайвих втрат, вийти на лінію, яка була до 24-го числа… Вважаю, що для нашої держави на сьогодні — це перемога.

По теме:  Коли з'явиться світло в Києві: у ДТЕК зробили повідомлення

Нагадаємо, що напередодні президент Зеленський запропонував країнам-партнерам створити спецфонд конфіскованих російських активів для відбудови України.

По материалам: Подробности