Відеохостинг YouTube видалив понад 70 тисяч відео та 9 тисяч каналів, які розповідають про те, що відбувається в Україні, у тому числі ті, які висвітлювали війну як "визвольну місію". Про це розповів британському виданню The Guardian представник сервісу — голова відділу контролю виробництва Ніл Моен.

У нас сувора політика щодо контенту, пов'язаного з агресією та насильством, і ця політика поширюється також на такі речі як заперечення масштабних подій, пов'язаних з агресією та насильством.

Все, починаючи Голокостом і закінчуючи масовим вбивством у Сенді -Хук (у грудні 2012 року 20-річний Адам Ленза розстріляв учнів початкової школи Сенді-Хук, вбивши 20 дітей та 6 дорослих, а потім наклав на себе руки — ред.).

І, звичайно, те, що відбувається в Україні, є масштабною подією такого роду. Тому ми використовували цю політику для вжиття таких безпрецедентних заходів.

Читайте також

Каналы российского пропагандиста Владимира Соловьева удалили из YouTube

У контенті на YouTube, присвяченому російському вторгненню до України, за даними сервісу, на одній лише Україні понад 40 млн переглядів.

По теме:  НБУ резко снизил курс доллара

Тому сервіс, за словами Моена, доклав усіх сил до того, щоб люди, які шукають у YouTube інформацію про те, що відбувається, "могли отримати точну, якісну, достовірну інформацію.

Споживання каналів, що заслуговують на довіру, на нашій платформі значно зросло, звичайно, в Україні, але також і в сусідніх країнах, у Польщі, а також і в самій росії.

У YouTube не уточнюють, які саме канали та відео були віддалені, від яких користувачів та з яких країн. Проте представники сервісу зазначили, що "більшість із них пропонували інформаційну картину, яку викладає російський уряд або російські дійові особи, які виступають від імені російського уряду".

Нагадаємо, що Google заблокував YouTube-канал Держдуми росії.

По материалам: Подробности