Війна проти російської федерації змушує змінити правила призову в Україні. Імовірно в майбутньому, це також торкнеться юнаків, які планують вступати до вишів.

Про це сказав президент України Володимир Зеленський під час звернення до студентів Ізраїлю.

За словами президента, війна проти російської федерація змусила сотні тисяч людей не лише взяти у руки зброю, але й навчитися користуватися нею.

Модель призову, як в Ізраїлі, сьогодні розглядається в рамках безпекових реформ й в Україні.

"Будемо розглядати, обговорювати з громадськістю. Те, що наші люди будуть знати, як воювати, те, що більшість з них це знають, після того, як з'явилась територіальна оборона, велика кількість людей, вже рахується у сотнях тисяч, вони захищали нашу державу спочатку голіруч, а потім вже зі зброєю в руках, говорить про те, що, як раніше, з точки зору захисту нашої держави й армії, а також кількості військових, так вже не буде і підхід буде змінений і для студентства тощо", — заявив президент.

Відзначимо, що система освіти Ізраїля відрізняється від української. Більшість майбутніх студентів призиваються в армію або ж проходять альтернативну службу. Середній вік студента-першокурсника в країні становить близько 23 років.

По теме:  На Кабмин Гончарука завели дело о халатности в борьбе с коронавирусом

По материалам: Подробности