У рамках посилення бойових груп на східному рубежі НАТО збільшить чисельність сил реагування з 40 тис. до 300 тис. військовослужбовців. Про це оголосив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на саміті альянсу в Мадриді.

Ми трансформуємо сили швидкого реагування НАТО і збільшимо їхню чисельність до більш ніж 300 тис. осіб.

Столтенберг уточнив, що збільшення передових груп НАТО на сході з батальйонного до бригадного рівня проходитиме поетапно та відповідно до потреб кожної конкретної країни, де розташовані ці з'єднання.

Читайте також

НАТО хоче визнати росію загрозою колективній безпеці

Спільно зі збройними силами цих країн війська НАТО організовуватимуть навчання. Після посилення східного рубежу, за словами генсека, альянс матиме більше можливостей в організації протиповітряної оборони.

Після початку російського вторгнення в Україну 24 лютого НАТО подвоїло військову присутність на своїх східних рубежах. Зокрема, кількість бойових груп НАТО зросла до восьми. Востаннє альянс нарощував присутність у Східній Європі у 2014 році на тлі окупації Криму.

Нагадаємо, що в Офісі президента заявили, що Україна поки не буде робити кроки щодо вступу до НАТО через позицію окремих країн-учасниць.

По теме:  Кубок світу з хокею перенесли з 2024-го на 2025 рік

По материалам: Подробности