громадянам Росії та Білорусі » src=»/wp-content/uploads/2022/07/4d3197701293699cdb639dbd4cf6f8a5.jpg» alt=»Естонія припинила видачу видів на проживання і віз для навчання громадянам Росії та Білорусі» width=»100%» />

Естонія припинить видачу громадянам Росії тимчасової посвідки на проживання та віз для навчання. Відповідне рішення уряд Естонії ухвалив на засіданні 28 липня. Коли почнуть діяти нові правила, у повідомленні уряду не вказано.

Крім цього, згідно з постановою уряду, короткострокове працевлаштування в Естонії може бути дозволене лише тим громадянам Росії та Білорусії, які мають діючу естонську візу. Короткострокове працевлаштування з законною підставою на перебування, видане іншою державою-членом Євросоюзу, більше не реєструватиметься.

"Цією зміною ми покладемо край ситуації, коли короткострокова шенгенська віза запитується — наприклад, з метою туризму — з іншої держави-члена, щоб оминути чинну санкцію.

Збереження санкцій проти Росії необхідне для невпинного тиску на Росію. Якщо санкції допоможуть зупинити російську агресію, це позитивно позначиться і на нашій безпеці", — заявив міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу.

Глава естонського МЗС повідомив, що відомство готує пропозиції Брюсселю щодо припинення видачі шенгенських віз громадянам Росії.

По теме:  Черногория сняла ограничения на въезд для украинцев

Нагадаємо, що на початку липня Україна запровадила візовий режим для росіян.

По материалам: Подробности