У центрі столиці Вірменії, в тому числі, на адміністративних будівлях розклеєні великоформатні пропагандистські матеріали на підтримку анексії окупованих РФ українських територій.

У них декларується: "Херсон — це Росія!", "Маріуполь — це Росія!", "Запоріжжя — це Росія!", "Крим — це Росія!", "Луганськ — це Росія!", "Донецьк — це Росія!". Про це повідомляє 5 канал. 

Стратегічний союзник Кремля агітує за анексію територій України

Автори агіток, оформлених в імперському стилі Кремля, також присвоїли Путіну суверенні території Молдови (Придністров'я), Грузії (Південна Осетія), і землі Північного Казахстану. Всі ці райони заселені нацменшинствами, яких Москва використовує або прагне використовувати в якості власної "п'ятої колони". 

Масове поширення цих агіток саме в столиці Вірменії — не випадкове. У лютому-червні в цій південно-кавказькій Республіці і в прилеглому до неї вірменському анклаві Карабаху пройшли 14 громадських акцій на підтримку агресії РФ проти України. 11 з них відбулись в Єревані. Сили правопорядку цьому ніяк не перешкоджали.

Але як тільки проукраїнські активісти намагалися провести відповідну акцію, одразу з'являлася прокремлівська масовка і втручалася поліція. Так сталося, наприклад, 21 травня, коли була зроблена спроба організувати пікет біля посольства РФ в Єревані на підтримку захисників "Азовсталі".

По теме:  Зеленский поручил главам ОГА погасить задолженность перед медиками

На місце оперативно прибули поліцейські та десятки активістів руху "Азатагрум", які вітали російську окупацію Маріуполя. Вартові правопорядку щонайбільше «стримували» саме учасників проукраїнського пікету. Причому, у всіх випадках поліція ніяк не реагувала на гасла і символіку прокремлівських активістів. 

На цьому тлі особливо вражають переслідування єреванською поліцією громадян РФ, які виступають проти путінської диктатури. Широкий резонанс отримало повідомлення в Твіттері російської стендап-комедіантки Тетяни Щукіної, яка звинуватила 16 червня владу Вірменії у затриманні її друзів "за наказом Росії".

Для повноти картини: з початку агресії РФ проти України представники вищого керівництва Вірменії, опозиції, експертної спільноти та творчої інтелігенції зробили понад 100 заяв про "стратегічний Союз" і "стратегічну взаємодію"  з Росією.

12 червня президент Вірменії Ваагн Хачатурян у зверненні до кремлівського диктатора відзначав: "Вірменно-російське стратегічне партнерство є реальним прикладом збереження і зміцнення".

На такому тлі не дивно, що на адміністративних будівлях в Єревані безперешкодно розклеюються пропагандистські матеріали на підтримку анексії окупованих територій Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей України.

По теме:  Коронавирус установил ужасающий антирекорд в Украине

Стратегічний союзник Кремля агітує за анексію територій України

По материалам: Подробности