та переїхав до Нагірного Карабаху » src=»/wp-content/uploads/2022/09/55517e8c55ebbb0956e9603018d1bebf.jpg» alt=»Мільярдер Варданян відмовився від російського громадянства та переїхав до Нагірного Карабаху» width=»100%» />

Мільярдер Рубен Варданян переїхав до Нагірного Карабаху та відмовився від російського громадянства. Про це він повідомив у відеозверненні на тлі ескалації конфлікту в Нагірному Карабаху між Азербайджаном та Вірменією.

Я принял решение, понимая, какие риски я на себя беру, отказаться от российского гражданства и переехать в Арцах (вірменська назва Нагірного Карабаха — ред.) как гражданин Армении. Мне это решение далось очень непросто, но так правильно… 

 

Я считаю, что после войны 2020 года мы, армяне всего мира, обязаны быть вместе с арцахцами.

Рубен Варданян — колишній власник інвестиційної компанії "Тройка Диалог", засновник бізнес-школи "Сколково". У 2021 році Forbes вперше оцінив його статки в $1 млрд, він посів 116 місце у списку найбагатших людей Росії.

Нагірний Карабах — регіон у Закавказзі. На його території знаходиться невизнана Нагірно-Карабахська республіка (НКР) з населенням майже 150 тис. Згідно з останнім переписом, населення на 99,74% складалося з вірмен. Офіційна валюта НКР — карабахський драм, але основним платіжним засобом є вірменський драм.

По теме:  Авиакатастрофа МАУ в Иране: как пандемия повлияет на расследование

Читайте також

Азербайджан и Армения рассекретили потери в Карабахе

Після інтенсивних бойових дій у Нагірному Карабаху восени 2020 року, Єреван змушений був капітулювати. Угоду про припинення війни 9 листопада підписали Володимир Путін, президент Азербайджану Ільхам Алієв та прем'єр Вірменії Нікол Пашинян.

За умовами мирного договору, Росія ввела до Нагірного Карабаху 1960 своїх миротворців, а Вірменія має повернути Азербайджану території, захоплені у 1990-х роках.

По материалам: Подробности