У прокремлівській партії "Єдиная Россия" заявили про бажання провести псевдореферендуми на окупованій частині України 4 листопада. Таку дату назвав перший заступник голови Ради федерації та секретар генради "Единой России" Андрій Турчак.

Правильно провести их 4 ноября, в День народного единства. Это историческая дата, которая нас всех объединяет. Объединяет в то самое пространство Русского мира, о котором мечтают жители Донбасса и освобожденных территорий. Провести референдумы именно в этот день будет правильно и символично.

Перший заступник голови Херсонської облради, голова Херсонської обласної організації "Слуги народу" Юрій Соболевський попросив усіх мешканців Херсона, кому відома достовірна інформація про дії, пов'язані з підготовкою псевдореферендуму, оперативно повідомляти СБУ.

Насамперед інформацію про підготовку приміщень під розміщення виборчих комісій, завезення бюлетенів, формування комісій.

Читайте також

У Запорізькій області спецназ знищив склад бюлетенів для псевдореферендуму та базу ФСБ

Про те, що псевдореферендуми у самопроголошених "ДНР" і "ЛНР" можуть відбутися восени, заявили п'ять джерел російського РБК, наближені до адміністрації президента РФ. Як одну з можливих дат вони називали 4 листопада. Прессекретар Путіна Пєсков говорив, що проведення "голосування" неможливе, поки там тривають бої.

По теме:  Коронавирус в Украине: последние сведения о зараженных

Нагадаємо, що президент Зеленський попередив, що проведення Росією псевдореферендумів на окупованих територіях України поставить хрест на можливості мирних переговорів.

По материалам: Подробности