Український контрнаступ відразу на декількох напрямках означає, що Україна має намір боротися за свої території. І не дозволить росії диктувати свої політичні плани.

Про це повідомляє радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван на онлайн-зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES).

"Я хотів би зробити три коротких зауваження, щоб спробувати відповісти на ваше запитання (про український контрнаступ, — ред.). По-перше, українські військові домоглися прогресу як на півдні, так і на сході, відсуваючи позиції росіян і показуючи, що ця війна йде не в одному напрямку, вона йде і в іншому напрямку, і українська армія витісняє росіян з позицій, які вони займали раніше. І це добре, як з тактичної точки зору на полі бою, так і зі стратегічної точки зору, щоб дати зрозуміти Москві і решті світу, що Україна має намір повернути територію", — зазначив Салліван.

За його словами, тиск українських військ на лінії фронту в Харківській і Херсонській областях впливає на здатність росіян атакувати на інших напрямках. Оскільки їм доводиться перекидати на оборону ті підрозділи, які планували задіяти в захопленні територій. В іншому випадку вони використовувалися б, щоб спробувати захопити більше території

По теме:  Пенсіонерам в Україні знову підвищать виплати: кому додадуть 1000 грн

"І це теж служить більшим стратегічним цілям українських сил. І, нарешті, цей контрнаступ показує, що Україна збирається боротися за окуповані території і не збирається просто дозволяти росії просуватися вперед з політичними планами, на які вона вказувала", — додав він.

Також Салліван зазначив, що в кінцевому рахунку російсько-українська війна колись закінчиться переговорами, але порядок і характер цих переговорів визначить Україна.

По материалам: Подробности