Прем'єр-міністр Ізраїлю Яїр Лапід і міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провели телефонні переговори. Про це повідомила канцелярія прем'єра Ізраїлю.

Під час розмови Дмитро Кулеба розповів Яїру Лапіду про перебіг воєнних дій в Україні. Лапід висловив занепокоєння можливою співпрацею росії та Ірану. Раніше Україна звинуватила Іран у продажі дронів-камікадзе Shahed-136 росії, однак і Іран, і росія це заперечують.

Розмова ізраїльського прем'єра та українського міністра закордонних справ відбулася ввечері 20 жовтня. Докладнішої інформації про переговори не наводиться. МЗС України поки не повідомляло про розмову.

18 жовтня Дмитро Кулеба повідомив про намір звернутися до Ізраїлю з проханням щодо постачання систем ППО для відбиття російської агресії. Учора,

19 жовтня в Ізраїлі заявляли, що постачання зброї українській стороні не планується. На 20 жовтня було заплановано переговори міністрів оборони України та Ізраїлю, однак їх відклали на невизначений термін з ініціативи України.

Нагадаємо, на днях міністр у справах діаспори Ізраїлю Нахман Шайя закликав владу надати Україні військову допомогу, на тлі інформації про передачу Іраном росії ракет класу "земля-земля" росії.

По теме:  Зеленский выступил с заявлением из-за событий в Беларуси

По материалам: Подробности