» src=»/wp-content/uploads/2022/11/c935438b1f1d05eea7520fe01087af3e.jpg» alt=»Голова Рахункової палати Валерій Пацкан написав заяву про відставку» width=»100%» />

Голова Рахункової палати Валерій Пацкан написав заяву про відставку. Про це він повідомив у соцмережі та пояснив, чому йде з посади.

Рахункова палата запланувала аудити, які стосуються оборонної, безпекової, антикорупційної та правоохоронної сфери. Війна зжирає мільярди і перевіряти, чи не допомагають їй у цьому посадовці — наша задача.

Запланували та проанонсували перевірку НАБУ. Але в НАБУ вирішили не чекати, поки ми прийдемо до них, і завітали в гості першими… З "гостинцем" — вручили підозру мені як ініціатору перевірки. 

Пацкан написав, що "закривати очі на безглузде використання коштів — злочинно, а влаштовувати політичні розбірки — низько". Саме тому він і написав заяву про відставку.

24 жовтня Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру голові Рахункової палати Валерію Пацкану. Він підозрюється в тому, що незаконно отримав 117,65 тис. грн компенсації за житло, коли був депутатом Ради VIII скликання. 

Нагадаємо, НАБУ оголосило в розшук ексголову Нацбанку Кирила Шевченка.

По материалам: Подробности