Голова Кремля володимир путін та його оточення можуть спробувати вберегти своє жалюгідне життя лише у тому випадку, якщо якнайшвидше визнають поразку у війні та заберуть своїх окупантів з території України.

Про це сказав президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю для The Еconomist.

"Чим швидше закінчиться війна – і якщо росія визнає, що починати війну було трагічною помилкою, тим довше російський президент збереже своє життя та життя свого оточення", — заявив Зеленський.

За словами президента України, вже немає сумніву у тому, що путін програє, а наші солдати зможуть вийти на кордони 1991 року. Водночас якщо цього ж не станеться, росія з часом знову вдасться до військового конфлікту.

Зеленський також зауважив, що "треба дивитися на реальну картину, коли весь світ, в першу чергу, показує не просто підтримку, а дипломатично, економічно, санкціями, ізоляцією показує, що за агресію треба платити – вийти на кордони і тоді платити".

Також президент додав, що лише путін може припинити війну та розпочати дипломатичний спосіб вирішення конфлікту.

По теме:  Рада отменила пленарные заседания до конца локдауна

"Якщо він зараз відійде на кордони 1991 року, тоді почнеться можливий шлях дипломатії. Ось хто може перевести війну з військового шляху на дипломатичний. Тільки він може це зробити", — зауважив Зеленський.

По материалам: Подробности