Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр заявила про те, що у грудні українським військовим виплатять на 37% більше грошового забезпечення, ніж у попередньому місяці. Про це вона сказала під час брифінгу.

Вона розповіла про фінансування українських військовослужбовців.

Станом на 14 грудня Міністерство оборони вже профінансувало до військових частин 100% додаткової виплати за безпосередню участь у бойових діях. Це 100 тис. грн. І 100% додаткової виплати за службу під час воєнного стану. Це 30 тис. грн.

Вона зауважила, що формально наразі виплачено 60% від загального обсягу щомісячного грошового забезпечення. Йдеться про виплату посадового окладу, виплати за звання та вислугу років.

Зазвичай це найменша за обсягом позиція у структурі грошового забезпечення. Але у грудні ситуація відрізняється. Річ у тому, що в кінці року відбувається низка додаткових нарахувань… Тому у грудні ми виплатимо нашим воїнам майже на 37% більше, ніж це було у листопаді. Зараз ці нарахування якраз здійснюються.

За даними Маляр, загалом протягом 2022 р. Міноборони профінансувало майже у 10 разів більше коштів на грошове забезпечення та додаткові виплати, ніж це було у 2021 р. Вона додала, що виплати родинам загиблих героїв здійснюються по мірі опрацювання документів, і цей процес триває безперервно.

По теме:  Когда в Украину привезут костюмы из Китая: Степанов назвал дату

По материалам: Подробности