Підхід президента росії володимира путіна до бойових дій в Україні викликає занепокоєння. Про це заявив президент Фінляндії Саулі Нііністе в інтерв'ю Dagens Nyheter.

Він порівняв політику путіна з ва-банком у покері без можливості виграти.

Після результатів (псевдореферендумів щодо спроби анексії українських регіонів — ред.) путін заявив, що ці території назавжди залишаться у складі росії. Я тлумачу це так, що він щосили рвався на війну, говорячи про "вічне". Він грав у покер і поставив усе на кон… ми маємо справу з людиною, яка йде на все — без шансів виграти. Як ви можете сприйняти поразку, якщо ви програли, коли вже поставили все на кін?

З подібним підходом російського керівництва до бойових дій фінський президент пов'язує ракетні удари по українській інфраструктурі.

Це війна проти інфраструктури та простих людей… У нас зараз повномасштабна війна. І, мабуть, найгірше те, що цьому не видно кінця.

На думку президента Фінляндії, володимир путін припустився тієї ж помилки, що й Йосип Сталін при плануванні нападу на Фінляндію: розраховував на швидке та успішне завершення бойових дій, недооцінивши рішучість протиборчої сторони.

По теме:  Сєвєродонецьк став фортецею, яка стримує окупантів - Гайдай

Нііністе вважає, що президент росії вирішив "не звертати уваги" на вступ Фінляндії до НАТО, щоб не визнавати наявність "нової проблеми" у Північній Європі.

"Те, що ви зробили, звичайно, неправильно… але це не так уже й турбує", — пояснив фінський президент підхід російського колеги щодо вступу Фінляндії в НАТО.

16 травня володимир путін заявив, що росія "не має проблем" через приєднання Фінляндії та Швеції до НАТО. Незадовго до вторгнення в Україну президент росії називав розширення НАТО та прийняття до альянсу України неприпустимим.

По материалам: Подробности