Грузинський співак, актор та режисер Вахтанг Кікабідзе помер у віці 84 років. Про це повідомив грузинський телеканал "Мтаварі Архі".

Інформацію про кончину Кікабідзе підтвердив продюсер співака.

Вахтанг Кікабідзе — один із найпопулярніших естрадних виконавців СРСР. Він розпочав музичну кар'єру 1959 року, виступав у кількох групах, а з 1980-х — сольно. Серед найвідоміших пісень: "Проводы любви", "Чито-Гврито", "Бессердечная", "Обо всем не скажешь в песне", "Останься, молодость", "Вот и весь разговор", "Память", "«Мои года", "Отцовская песня".

Кікабідзе — народний артист Грузинської РСР. Він дебютував у кіно у 1966 році, знявшись у фільмі Миколи Санішвілі "Зустріч у горах". Кікабідзе здобув широку популярність після виходу фільмів "Не журись!" та "Міміно" Георгія Данелії.

Помер Вахтанг Кікабідзе

Вахтанг Кікабідзе у фільмі "Міміно"

Загалом у фільмографії Кікабідзе понад 20 картин, у тому числі "Мелодії Верійського кварталу" (1974), "Зникла експедиція" (1976), "ТАСС уповноважений заявити…" (1984), "Кохання з акцентом" (2012), "Дід 005" (2013) та інші.

З 2008 року, коли росія вторглася до Грузії, Вахтанг Кікабідзе не виступав у росії.

По теме:  Количество заболевших коронавирусом в Украине значительно возросло

У жовтні 2020 року Кікабідзе обрали депутатом парламенту Грузії X скликання за партійним списком виборчого блоку Михайла Саакашвілів "Єдиний національний рух — Об'єднана опозиція "Сила в єдності".

По материалам: Подробности