Австралія підтримає зусилля ключових союзників щодо притягнення російського керівництва до відповідальності за збройний напад на Україну. Про це заявила глава МЗС Австралії Пенні Вонг.

Австралія приєдналася до основної групи партнерів, включаючи Великобританію та Францію, щоб забезпечити притягнення керівництва Росії до відповідальності.

Раніше Україна запропонувала створити спецтрибунал щодо росії, МЗС ФРН цю ідею підтримало, а Велика Британія заявила, що хоче грати у трибуналі провідну роль.

19 січня Європарламент ухвалив необов'язкову резолюцію з закликом створити спецтрибунал для розслідування та покарання злочинів агресії росії проти України.

Хоча точні умови та склад спеціального трибуналу ще належить визначити, депутати Європарламенту наголошують, що він повинен мати юрисдикцію для розслідування щодо не лише Володимира Путіна та політичного та військового керівництва Росії, але також Олександра Лукашенка та його поплічників у Білорусі.

Європейська комісія наприкінці листопада виступила з ініціативою створення спеціального міжнародного трибуналу щодо України під егідою ООН. Голова ЄК Урсула фон дер Ляєн заявила, що комісія "готова працювати з міжнародними партнерами" для просування цієї ініціативи.

По теме:  "Сили всередині Придністров'я, які виступають за війну": президент Молдови пояснила серію вибухів

По материалам: Подробности