«>

32 деокупованих населених пункти у Херсонській області залишаються підтопленими. За ніч рівень води впав ще на 26 сантиметрів. Про це повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

Підтопленими залишаються 32 деокупованих населених пункти. У воді — 3784 оселі, вода потроху відступає. На ранок її рівень становить 4 метри 19 сантиметрів. За ніч він знизився на 26 сантиметрів. На правобережжі евакуйовані 2716 осіб.

Ситуація на Лівобережжі, на жаль, позитивної динаміки не має. Швидкість спаду води зменшилась, а евакуація цивільних провалена. російські окупанти відбирають у людей човни, щоб самостійно відплисти з постраждалих районів. 

За словами речниці оперативного командування "Південь" Наталії Гуменюк, на Лівому березі вода розмила боєприпаси та міни, які зберігались у військових точках та складах росіян поблизу Дніпра. Вибухонебезпечні снаряди наразі дрейфують по воді через що можуть нести загрозу цивільним. 

Перший повеневий підйом води залив їх бліндажі і окопи — вже тоді вони втратили частину особового складу і зброю. У цій смузі від 5 до 15 км, яку затопило, перебували і їх польові склади боєпостачання. Усе це зараз рознесено по зоні затоплення і може нести небезпеку.

По теме:  Глава Пентагону зробив тривожну заяву щодо можливої війни з РФ

По материалам: Подробности