«>

Естонія, Латвія та Литва приєдналися до декларації країн "Великої сімки" щодо підтримки гарантій безпеки для України. Про це йдеться у спільній заяві прем’єр-міністрів трьох країн.

Так, прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас, прем’єр Латвії Кріш’яніс Каріньш та прем’єр Литви Інгріда Шимоніте заявили про приєднання до декларації G7.

Ми будемо працювати з Україною у рамках цієї міжнародної рамки, щоб створити безпекові зобов’язання та механізми, які допоможуть Україні якнайшвидше перемогти у цій війні, підтримувати економічну стабільність та відбудову, забезпечити реалізацію реформ, стійкість та просування на її європейському та євроатлантичному шляху.

У ній також значиться, що боротьба України проти рф допомагає захистити євроатлантичну безпеку та міжнародний порядок. Прем'єри обіцяють підтримувати Україну до перемоги та брати участь у міжнародних зусиллях для захисту її незалежності, демократії і добробуту, а також притягнення до відповідальності відповідальних за злочин агресії.

При цьому вони переконані, що тільки членство у НАТО надасть Україні безпекові гарантії та надійний інструмент стримування, щоб запобігти новій агресії рф. Вони зазначили, що продовжать непохитну підтримку України, щоб вона якнайшвидше стала членом Альянсу.

По теме:  В Украине появилось новое "карантинное" деление (список)

Прем'єри країн Балтії також пообіцяли співпрацювати з Україною на її шляху до Євросоюзу та сподіваються на початок перемовин про вступ у 2023 році, після відповідної оцінки Єврокомісії.

Сильна, незалежна і процвітаюча Україна, яка повністю інтегрована у євроатлантичну родину — це вкрай важливо для європейської безпеки.

Гарантій безпеки для України: країни Балтії приєдналися до декларації G7

По материалам: Подробности