«>

Розмір пенсії в Україні визначається за багатьма факторами, які взаємодіють між собою. Наприклад, таких як страховий стаж, обсяг доходу, отриманого протягом усієї трудової кар'єри. Крім цього, уряд планує поступове збільшення пенсійного віку. Але також важливо зазначити, що існують певні винятки, коли громадяни мають можливість розглянути можливість дострокового виходу на пенсію. Про це повідомляє kyiv.znaj.ua.

Для того, щоб почати отримувати пенсійні виплати достроково, людина має відповідати певним критеріям. Наприклад, вийти пенсію раніше, не чекаючи настання відповідного віку, можуть працівники шкідливих виробництв, і також особи, що мають особливий статус.

До таких категорій належать учасники бойових дій, зокрема, та особи з інвалідністю внаслідок війни. Також дане право надають членам сім’ї загиблих чи померлих захисників та захисниць України.

Хто ще може вийти на пенсію достроково, крім зазначених вище:

  • багатодітні матері та матері дітей з інвалідністю з дитинства, тяжкохворих дітей
  • учасники ліквідації та постраждалі внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС
  • особи, які були звільнені з роботи через скорочення штату або за станом здоров’я
По теме:  Кабмин назвал дату запуска автофиксации нарушений ПДД

Однак для таких людей діє важлива умова, за якої вони зможуть почати отримувати пенсію раніше, ніж це дозволено. Зробити це можуть лише ті, кому лишилося не більше 1,5 років до досягнення пенсійного віку.

По материалам: Подробности