«>

Запланована на сьогодні зустріч президентів Польщі Анджея Дуди та України Володимира Зеленського, які прибули до Нью-Йорка на Генасамблею ООН, скасовано. Як пояснив польський лідер, через зміни у графіку, але припустив, що зустріч може відбутися пізніше. Про це повідомляє Rzeczpospolita.

На тлі суперечок щодо імпорту української агропродукції президент Польщі закликав Україну пам'ятати про надану допомогу і провів сумнівну аналогію з потопельником. 

Є бізнес-кола, які мають інтереси в Україні і хочуть якнайшвидше продати зерно за якнайнижчою ціною. Ми повинні від цього захищатися… Я б порівняв це з чимось на кшталт потопельника. Кожен, хто коли-небудь брав участь у порятунку потопельника, знає, що він надзвичайно небезпечний, бо може затягнути на глибину. Це трохи схоже на ситуацію між Польщею та Україною.

Звичайно, ми маємо діяти, щоб захистити себе від того, щоб "потопельник" не заподіяв нам шкоди, тому що якщо він втопить нас, то не отримає допомоги. Тому ми повинні дбати про свої інтереси, і ми будемо робити це ефективно і рішуче.

По теме:  Новый антирекорд: будут ли в Украине вводить локдаун

Нагадаємо, Польща з 2024 року, швидше за все, скоротить фінансову підтримку українських біженців.

По материалам: Подробности