«>

У Міністерстві закордонних справ Туреччини заявили, що засуджують війну в Ізраїлі. Про це повідомляє пресслужба турецького МЗС.

"Ми надаємо великого значення якнайшвидшому відновленню спокою в регіоні і рішуче засуджуємо жертви серед цивільного населення. Наголошуючи, що акти насильства та пов'язана з цим ескалація нікому не принесуть користі, ми закликаємо сторони діяти стримано та утримуватися від необачних кроків", — йдеться у заяві.

Турецькі дипломати зазначили, що готові стати посередниками та зробити свій внесок у припинення вогню.

"Ми завжди готові зробити свій посильний внесок як Туреччина, гарантуючи, що ці події можуть бути взяті під контроль без подальшої ескалації та розповсюдження на ширшу територію. У цьому напрямку ми активно підтримуємо контакти із зацікавленими сторонами", — заявили в МЗС Туреччини.

Країна також пропонує вирішити питання створення двох держав, для припинення конфлікту.

Нагадаємо, вранці 7 жовтня бойовики терористичного угруповання ХАМАС проникли на територію Ізраїлю із сектору Газа, а також влаштували масований ракетний удар містами Ізраїлю. Наразі тривають бої між Армією Ізраїлю та бойовиками, але не виключається подальше вторгнення ізраїльських військ у Сектор Гази.

По теме:  Пандемия COVID-19: Зеленский рассказал о проблемах больниц

Пізно ввечері стало відомо, що війська Ізраїлю перекидають техніку до сектору Газа. На півдні країни було помічено колони з танками "Меркава".

По материалам: Подробности