«>

Цієї ночі українські силовики вперше стали свідками одночасного використання різних видів атак — крилатих ракет і контрольованих авіабомб.

За повідомленням керівника Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України, Наталії Гуменюк, тактика окупантів стає все складнішою і небезпечнішою.

Цей новий етап конфлікту характеризується одночасними атаками, які включають у себе крилаті ракети і контрольовані авіабомби. Раніше таких об'єднаних атак не спостерігалося. Також можна відзначити активізацію тактичної авіації, використання ракетних комплексів на землі і координовані пуски ракет з контрольованими авіабомбами.

Це однозначно намагання ворогом завдати ракетного удару максимально ефективно для себе, оскільки знають, що по КАБах працювати ми не можемо.

В тому числі, цієї ночі була застосована складна тактика дуже мішаних атак — практично одночасно спрямовувались з тактичної авіації і керовані авіабомби по фронтових територіях і крилаті ракети типу Х-59 по подальших територіях другого ешелону підготовки, наприклад Кривий Ріг, Миколаївська область і застосовувались ударні беспілотники.

Фактично все було одночасно і скеровано на виснаження протиповітряної оборони і з максимальним досягненням результату.

По теме:  Окупанти вдарили по критичній інфраструктурі Кривого Рогу: деталі

Вона зазначила, що основний акцент ворог переніс, очевидно, в повітря.

Раніше ми писали про те, якими ракетами обстрілювали Україну вночі.

По материалам: Подробности