«>
» src=»/wp-content/uploads/2023/10/ad2712298743edf687425f40b909e5aa.webp» alt=»Данія передасть Україні військову техніку на понад півмільярда доларів» width=»100%» />

Данія виділила Україні значний пакет військової допомоги на суму понад півмільярда доларів. Ця допомога включає в себе танки, боєприпаси та безпілотники. 

Згідно з повідомленням Міністерства оборони Данії, данська влада надала військову пожертву Україні на загальну суму 3,7 мільярда данських крон, що становить близько 522 мільйони доларів США.

У складі цього пакета військової допомоги містяться такі види військової техніки та озброєння, як танки Т-72 та бойові машини піхоти БМП-2. Крім того, пакет включає артилерійські боєприпаси, безпілотники та стрілецьку зброю. Данія також надає фінансову підтримку для створення броньованих інженерно-евакуаційних машин у співпраці з Німеччиною.

Ця допомога відіграє важливу роль у збереженні сухопутної бойової потужності України та допомагає країні відстоювати свою незалежність в умовах конфлікту.

Я зустрівся зі своїм українським колегою у вівторок у Києві й отримав оновлену інформацію частково про ситуацію в Україні та частково про потреби України в боротьбі з російським вторгненням. Саме на основі триваючих переговорів з українцями було складено тринадцятий і всеосяжний пакет пожертвувань Данії, — заявив міністр оборони Троельс Лунд Поульсен.

По теме:  Погрози путіна про ядерну зброю слід сприймати серйозно - Боррель

Раніше президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Данії Метте Фредеріксен, він обговорив допомогу для України.

По материалам: Подробности