«>

Російські загарбники вивели у Чорне та Азовське моря 9 кораблів на бойове чергування. Серед них є три ракетоносії, і загальний залп може бути до 24 крилатих ракет "Калібр".

Про це повідомляється в Telegram Військово-морських сил Збройних Сил України.

За даними військових станом на ранок середи, 8 листопада, всі ці ворожі кораблі-ракетоносії знаходяться в акваторії Чорного моря.

Як поінформували у ВМС, у Чорному морі зафіксовано 8 кораблів ЧФ РФ (з трьома носіями крилатих ракет "Калібр"), в Азовському морі знаходиться 1 корабель противника, і ще один — у Середземному морі.

У прес-службі Сил оборони півдня України звертають увагу, що рівень ракетної загрози оцінюється як дуже високий, та закликають громадян у разі оголошення повітряної тривоги негайно йти в укриття.

Також у повідомленні ВМС вказується кількість суден, які за добу здійснювали прохід по Керченській протоці на користь РФ: в Азовське море – 5 суден, з них 0 рухалися з протоки Босфор; у Чорне море — 16 суден, з них 6 продовжили рух у напрямку протоки Босфор.

По теме:  Зеленський позбавив громадянства Клюєва, Табачника, Клименка, Захарченка та інших

"РФ продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS)", — додають у ВМС.

По материалам: Подробности