Міністр закордонних справ Словаччини Юрай Бланар виступив із заявою про необхідність переговорів України з Росією для закінчення війни.

Після цього австрійський міністр Александр Шалленберг висловив свою думку, різко не погодившись із словацьким колегою.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на заяву міністра закордонних справ Словаччини Юрая Бланара під час спільної пресконференції з австрійським міністром Шалленбергом.

За словами Бланара, наразі лінія бойового зіткнення в Україні стала відносно статичною, а тому зараз слушний час для початку переговорів між двома країнами. Він зазначив, що припинення бойовий дій це те, що завжди передує мирному рішенню.

Словацький міністр вважає війну РФ против України конфліктом і оцінює поточні умови на фронті, як «заморожену фазу». Бланар додав, що влада їхньої країни спостерігає, що конфлікт в Україні продовжується вже 600 днів, але «не призводить до жодних результатів».

Разом з тим, міністр заявив, що Словаччина не буде припиняти надавати допомогу Україні, але вона не буде стосуватися військової сфери.

«Припинення вогню — це, звичайно, наша позиція, позиція Словацької Республіки», — підсумував Юрай Бланар.

В той же час голова МЗС Австрії Александр Шалленберг різко не погодився з позицією свого словацького колеги. Він наголосив, що Росія і досі несе реальну загрозу номер один для Європи. Також Шалленберг додав, що саме Путін відповідальний за рішення про припинення війни.

По теме:  Зеленский: Украина обязательно будет в НАТО

«Якщо Путін припинить воювати, то війна закінчиться. Якщо Україна припинить воювати, то з Україною буде покінчено. І тоді Словаччина може мати нового сусіда», — заявив австрійський міністр.

Нагадаємо, що вчора під час виступу на саміті G20 президент РФ Володимир Путін заявив про необхідність пошуку шляхів для «припинення цієї трагедії».