Росія не зупиниться на захопленні України і буде надалі підіймати ставки.

Деякі західні аналітики не виключають, що Росія нападе на НАТО, в разі, якщо вона поновить втрати в Україні. Колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає такий сценарій цілком можливим.

Таку думку він висловив, коментуючи заяви заступника міністра закордонних справ РФ Сергія Рябкова, що РФ готова до збройного конфлікту з Альянсом, в інтерв’ю OBOZ.UA. Про це повідомляє Полемика.

Клімкін вважає, що існує низка ознак, які підтверджують це, проте наразі такі заяви скоріше підняття ставок з боку РФ.

Ексдипломат пояснив, що система ухвалень в Росії є іншою і вона не залежить від того, хто які заяви буде робити. Приводячи в приклад заяви Рябкова, Павло Клімкін розповів, що російський дипломат «озвучує якісь сигнали, які сто відсотків не є випадковими, але станом на сьогодні це є просто підняттям ставок».

Він зазначив, що частиною подібних заяв, можуть бути «ядерні навчання, розгортання нових систем, вкладання майже 10% ВВП у військові потреби».

Другий важливий момент, за його словами, полягає у готовності країни-агресорки продовжувати підіймати ставки. Росія розуміє, що сьогодні це для неї єдиний варіант. І на Заході цю загрозу сприймають серйозно.

По теме:  В Украине легализовали игорный бизнес

«А скільки для цього потрібно часу? Цього вам ніхто не скаже. Моделювання – це доволі кепська справа. Але те, що вони віддають 10% ВВП на військові потреби, означає, що вони готуються до якихось варіантів конфлікту – чи то військового, чи то гібридного – із Заходом. Ви прекрасно знаєте: в Кремлі вважають, що вони ведуть війну не з Україною, а із Заходом. При цьому ми є фактично частиною Заходу. Тому якщо відповідати коротко – так, такий конфлікт я не виключаю», — заявив ексміністр, коментуючи можливість прямого конфлікту між РФ і країнами НАТО.

Нагадаємо, в ОБСЄ висловилися щодо виключення РФ.