Якщо Сполучені Штати Америки перестануть допомагати Україні, є великий ризик, що Україна зазнає поразки у війні з Росією.

З такою заявою виступив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак. Про це повідомляє Полемика з посиланням на «Голос Америки».

Вчора, 5 грудня, Андрій Єрмак відвідав у Вашингтоні подію в Інституті миру. Там він закликав Конгрес США не зволікати зі схваленням додаткового фінансування для України.

«Якщо допомога, яка зараз обговорюється в Конгресі, буде відкладена — я не кажу не прийнята — це створить великий ризик того, що ми будемо в тому самому становищі, в якому ми зараз. І звісно це з великою ймовірністю зробить неможливим продовження звільнення територій і створить великий ризик програти війну», — наголосив керівник Офісу президента.

Він додав, що Україна має потребу не тільки у військовій допомозі, а й у підтримці бюджету, оскільки війна триває вже два роки, а це доволі великий термін. Тому зараз вона активно співпрацює з партнерами, щоб завершити план на 2024 рік.

Керівник ОП додав, що в разі відмови від прямої бюджетної підтримки, Україна опиниться в складному становищі, оскільки наступного року очікується дефіцит бюджету в розмірі 43 млрд доларів.

По теме:  "Штурм" Капитолия и комендантский час: что происходит в США

Раніше повідомлялось, що в Україні запровадили новий спосіб мобілізації громадян.