В Україні можуть ввести новий спосіб мобілізації.

Справа у тому, що в Міністерстві оборони вже запущений в роботу новий проект призову військовозобов’язаних громадян до армії.

Про це повідомляє Полемика із посиланням на слова адвоката Сергія Гули.

Відомо, що в Міноборони розпочали співпрацювати з рекрутинговими компаніями. В результаті мобілізація можлива без участі ТЦК та СП.

Очікується, що ідея рекрутингу матиме привабливіший вигляд, на відміну від традиційної мобілізації за повістками. Такий підхід дасть змогу набирати в підрозділи вузькопрофільних фахівців, яких важко знайти через мобілізацію.

Представники компаній з пошуку роботи будуть вести співпрацю безпосередньо з військовими частинами. Повідомляється, що персональні дані кандидатів не передаватимуться до ТЦК. Якщо кандидат відмовиться від пропозиції це не означатиме насильницьке вручення повістки та примусову мобілізацію за місцезнаходженням.

Так, з потенційними кандидати на службу будуть спілкуватись виключно спеціалісти-рекрутери. Якщо вакансія не підходить – можна відмовитися. Відповідно, мотивовані кандидати отримають великі можливості та гарантію того, що потраплять саме на ту посаду, яку вони хотіли.

Гула зазначив, що компанії рекрутери безкоштовно працюватимуть на користь армії. Також Міноборони ведуть переговори з іншими компаніями з ринку працевлаштування.

По теме:  Зеленский хочет изменить Конституцию Украины

За словами юриста, процес вручення повісток — це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація цих громадян України. Так, слідом за повісткою можливий заклик військовозобов’язаної людини на військову службу. Це звичайний процес у воюючій країні.

Раніше повідомлялось, що в Україну йде справжня зимова казка.