Уряд США зацікавлений в тому, щоб Україна отримала перемогу в цій війні.

В разі, якщо США припинить допомагати Україні і Росія прийде на кордони НАТО, в дію може вступити п’ята стаття Альянсу і за що доведеться платити кров’ю американців.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на заяву координатора з нацбезпеки Білого дому Джона Кірбі.

Російський диктатор Володимир Путін розраховує, що Вашингтон припинить підтримку Києва і він чекає цього великого подарунку.

«І як я вже казав, якщо ви думаєте, що ціна підтримки України зараз висока, подумайте про те, скільки піде на це національної скарбниці та крові американців, якщо нам доведеться почати діяти відповідно до наших зобов’язань за статтею п’ятою», — заявив Кірбі.

Він наголошує, що Путін сподівався, що такий розвиток подій буде на початку повномасштабної війни. Він розраховував на те, що Захід не об’єднається, НАТО розділиться в думках, а Сполучені Штати не достатньо сильні.

Кірбі зазначив, що Україна не просить США фізично бути присутніми на цій війні, а просить надати їй військово-технічну та іншу допомогу. Він наголосив, що перемога України у війні проти Росіі відповідають інтересам національної безпеки союзників США та самих Сполучених Штатів Америки.

По теме:  В Украине легализовали игорный бизнес

Нагадаємо, Орбан попри вмовляння Макрона не змінив думки щодо вступу України до ЄС.