Другий президент України Леонід Кучма пояснив, що в разі згоди на мирні переговори з боку Кремля, Путін буде змушений відмовитися від своїх планів в Україні.

Це не тільки захоплення земель, а й знищення концепції самої України.

На думку експрезидента, сценарій, за якого російський диктатор Володимир Путін піде на мирні переговори щодо України, нереалістичний. Путін не підпише документ, в якому йому доведеться відмовитися від того, чого він хотів в Україні.

Таку думку висловив Кучма в інтерв’ю британській газеті The Guardian, повідомляє Полемика.

Кучма наголосив, що Путін не погодиться на мирні переговори, оскільки він уже заявив, що чотири окуповані українські області на Півдні та Сході «належать» Росії.

«Путін не може підписати документ, у якому йдеться про те, що він не отримав того, що хотів. Йому доведеться пояснити це російському народу. Він лідер Росії», — сказав експрезидент.

Кучма зазначив, що на меті у Путіна було не тільки захоплення земель, а й знищення концепції самої України як «конкурентоспроможної альтернативи Росії». Як доказ він приводить величезні людські втрати та руйнування.

Також український політик висловився про ситуацію з подальшою підтримкою України Сполученими Штатами. Він вважає, США «втратять обличчя перед світом» в разі відмови Україні в підтримці, а Путін у підсумку отримає перемогу на полі бою, де українські війська вже відчувають брак боєприпасів.

По теме:  Трибунал ООН обязал Россию отпустить захваченных украинских моряков

Нагадаємо, у Байдена пояснили, чому не можна припиняти допомогу Україні.