Сполучені штати Америки обіцяють не припиняти допомогу Україні.

Українські захисники продовжують вести важкі бої з російськими загарбниками та утримувати лінію фронту. Проте Україна сама має визначатись із тим, чого вона прагне досягти в рамках контрнаступу.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на брифінг речника Пентагону Пета Райдера. Він зауважив, що український президент Володимир Зеленський заявив про намір продовжувати боротьбу взимку.

Райдер зазначив, що українські воїни продовжують важку боротьбу. Водночас він нагадав, що міністр оборони США Ллойд Остін говорив про те, що ця битва буде «марафоном, а не спринтом».

«І тому, поки ми продовжуємо бачити всі напрямки, де Україна досягає певних успіхів, а де росіяни просуваються, ми бачимо рух туди й назад», – сказав він.

Речник Пентагону також наголосив, що США й надалі працюватимуть над тим, щоб Україна мала те, що їй потрібно, щоб мати можливість утримувати лінію фронту та йти у контрнаступ. Воднночас Райдер зауважив, що американському уряду потрібне додаткове фінансування, щоб забезпечити українських військових необхідною підтримкою цієї зими.

По теме:  В Білому домі відреагувати на рішення Зеленського звільнити Залужного

Нагадаємо, окупанти розпочали новий масштабний наступ.