Командувач угрупуванням військ «Таврія» Олександр Тарнавський повідомляє про новий масштабний російський наступ по всій лінії фронту у зоні його відповідальності.

Напередодні про наступальну активність противника повідомляв інший генерал, але на іншому напрямку.

Про це розповідає Полемика з посиланням на повідомлення Тарнавського.

Як відомо, армія РФ два дні тому розпочала масований наступ за підтримки бронетехніки на Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Варто зазначити, що Тарнавський відповідає за ділянку фронту шириною від Авдіївки до Запоріжжя.

Повідомляється, що ворог почав активніше застосовувати авіацію та використовувати керовані авіабомби. За дві доби окупанти завдали 19 авіаударів. При цьому наступ триває прямо у цей момент.

Тарнавський зазначив, що 11 грудня СОУ відбили 42 атаки противника східніше Новобахмутівки, південніше Сєверного та Тоненького і в районах Авдіївки, Первомайського та Невельського.

Також на Авдіївському напрямку 10 грудня ворог здійснив 49 безуспішних атак. Українськими військовими знищено 11 російських танків та 15 інших бронемашин. Поблизу Авдіївки окупанти намагаються йти вперед як на півночі, так і на півдні.

Посилена активність ворога відмічається і в районі Мар’їнки, Красногорівки та Новомихайлівки. Сили оборони України відбили 14 атак ворога.

По теме:  Начались проблемы? ГБР открыло уже восемь уголовных производств на Порошенко

У повідомлені також йдеться, що 10 грудня на Запорізькому напрямку сили оборони відбили 3 атаки противника південніше Новодарівки та західніше Новопокровки. А вчора ворог тричі атакував північніше Приютного та західніше Новопокровки.

Водночас, на Мелітопольському напрямку українські воїни продовжують активними діями успішно демілітаризувати живу силу та техніку ворога.

Як повідомляє Тарнавський, загальні втрати ворога минулої доби склали 430 осіб. Знищено 7 одиниць військової техніки. Зокрема, 3 танки, 2 ББМ та одиницю спеціальної техніки.

Варто нагадати, що раніше Сирський повідомляв про масштабний наступ РФ на Куп’янському, Лиманському та Бахмутському напрямках. Таким чином виходить, що РФ наразі проводить атаку одночасно у Луганській, Донецькій, Харківській та Запорізькій областях.

Раніше повідомлялось, що окупанти створюють нові штурмові загону за зразком білогвардійців.