Високопоставлений чиновник Євросоюзу на умовах анонімності висловився про блокування Угорщиною важливих рішень щодо початку переговорів про вступ України до ЄС і виділення їй 50 мільярдів євро допомоги.

За словами європейського посадовця, що країни-члени «ситі по горло» витівками угорської влади.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на «Європейську правду».

Він зазначає, що Угорщина без усіляких серйозних причин досі не планує змінити своє рішення щодо початку переговорів України щодо вступу в ЄС.

«Я не маю права говорити це як офіційний представник ЄС, але держави-члени ситі по горло цим, тому що без жодної очевидної причини вони руйнують єдність ЄС у питанні, яке становить життєво важливий інтерес для ЄС», — сказав європейський чиновник.

Водночас він назвав Угорщину «троянським конем Путіна», який грає на руку Кремлю. Він зауважив, що 26 країн-членів ЄС можуть ухвалювати ключові рішення і без Угорщини, якщо вона продовжить блокування.

«І ми не побоїмося сказати про це, щоб показати, що Угорщина є троянським конем Путіна. Тому що те, що вони роблять, все більше і більше схоже на поведінку троянського коня», – наголосив європейський високопосадовець.

Разом з тим він додав, що якщо, наприклад, Словаччина піде за прикладом Угорщини, «тоді буде 25 країн ЄС».

По теме:  Экс-кандидат в депутаты от Зеленского рассказал всю правду о "Слуге Народа"

«Але переважна більшість країн-членів все одно буде на вашому боці», – підкресив чиновник.

Нагадаємо, Єврокомісія погодила розблокування понад 10 млрд євро для Угорщини.