«>

Коаліція "Александр Вучич — Сербія не повинна зупинятися" лідирує на парламентських виборах після опрацювання половини бюлетенів. Про це повідомила прем'єр-міністр Ана Брнабіч з посиланням на попередні дані спостерігачів та членів дільничних комісій.

Провладна коаліція набирає 47% голосів. За даними опитувань Ipsos та CeSID, "Сербія не повинна зупинятися" отримає 46,6% голосів.

Правляча партія очікує, що коаліція посяде майже 130 місць у Народній скупщині (однопалатний парламент), яка складається з 250 депутатів. Слова Брнабіч передає Associated Press.

Друге місце, як очікується, обійме опозиційна "Сербія проти насильства" — вона набирає близько 23%. Соціалістична партія Сербії, яка входить до правлячої коаліції, отримує 6,7% голосів.

Пізніше Вучич заявив, що його коаліція отримає "абсолютну більшість у парламенті" і займе 127 місць, передає AFP.

Попередні дані опитувань Ipsos та CeSID показують, що коаліція президента отримає не менше 129 місць у парламенті. результати наводить Reuters. Дослідники підтверджують, що "Сербія проти насильства" набирає 23% голосів (63 місця), Соціалістична партія Сербії — 6,9% (19 місць).

По теме:  Зеленський анонсував роздачу житла українцям: хто отримає

Нагадаємо, Сербія не визнає результати "референдумів" на окупованих територіях України.

По материалам: Подробности