У Верховній раді пропонують запровадити в Україні новий святковий день - День подяки Богові.

Водночас вихідним цей день робити не будуть.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на проект №10371.

Автором законопроекту став народний депутат Віктор М’ялик. Серед співавторів також голова Верховної ради Руслан Стефанчук, його заступник Олександр Корнієнко та лідер фракції «Слуга народу» Давид Арахамія. Є велика ймовірність, що постанова, швидше за все, буде ухвалена.

Постановою пропонується встановити в Україні свято — День подяки Богові, який відзначатимуть щорічно в останню неділю вересня на постійній основі.

Святковий день запроваджується «з метою надання можливості українському народові звернутись до Бога з подякою за добробут і добрі врожаї у нашій країні, з молитвою про очищення від гріхів і духовне зцілення, з проханням про збереження миру, єдності та незалежності нашої держави».

Як йдеться у пояснювальній записці, День подяки Богові пропонується святкувати на міжконфесійному рівні з тією метою, «щоб увесь український народ міг звернутись до Бога з подякою за його милість, яка була явлена до українського народу в різні історичні часи та проявляється у теперішній час, коли Україна опинилася в умовах повномасштабної збройної агресії з боку Російської Федерації».

По теме:  Как появилась офисная мебель

У постанові рекомендується Кабінету міністрів України залучити представників Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій до розробки та затвердження комплексного плану заходів з відзначення на державному рівні Дня подяки Богові.

Водночас в Україні не будуть змінювати перелік святкових та неробочих днів, встановлених 73 ст. Кодексу законів про працю.

Нагадаємо, прем’єр Саксонії закликав Україну віддати тимчасово втрачені території задля миру.