В адміністрації президента США вважають, що глава Кремля Володимир Путін не прагне вести переговори щодо завершення війни проти України.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на заяву координатора Ради національної безпеки Білого дому Джона Кірбі на брифінгу у Вашингтоні.

Американський чиновник зазначив, що Путін «зовсім не поводиться як людина, яка бажає вести переговори». Масовані атаки РФ на українські міста демонструють лише те, що Путін хоче знищити Україну і поставити українців на коліна.

Кірбі додав, що країна-терорист продовжує «намагатися використати зиму як зброю», щоб завдати якомога більше ударів по українській інфраструктурі.

Водночас представник Білого дому зауважив, що російські окупанти не спроможні досягти значних успіхів на фронті. Він також додав, що американська сторона знає про вплив триваючих бойових дій на здатність РФ поповнювати боєприпаси.

«Ми також знаємо, що він (ред. — Путін) все ще має значну кількість своїх повітряних сил, сухопутних сил і флоту… Коли вони (ред. — російські війська) вступають у бій з українськими силами на землі, вони не досягають великого успіху», — сказав Кірбі.

Варто нагадати, що раніше у грудні американське видання The New York Times повідомило з посиланням на джерела, що глав Кремля Володимир Путін нібито посилає «сигнали» Заходу про бажання припинити вогонь та почати переговори з Україною.

По теме:  Переговори між Україною і росією: в рф відповіли на умови Зеленського

У виданні зазначали, що за словами двох близьких до Кремля колишніх високопоставлених російських чиновників, а також американських і міжнародних чиновників, російський диктатор пропонує заморозити бойові дії на нинішніх лініях. Такі ж сигнали Путін надсилав роком раніше — восени 2022 року.

Нагадаємо, експерт назвав два варіанти наступу росіян у разі захоплення Мар’їнки.