Ізраїль має припинити завдавати додаткової шкоди цивільному населенню в Секторі Газа.

З такою заявою виступив державний секретар США Ентоні Блінкен під час зустрічі з прем’єр-міністром Беньяміном Нетаньягу. Про це повідомляє Полемика з посиланням на Держдепартамент США.

Зазначається, що секретар підтвердив підтримку США права Ізраїлю про недопущення повторення терористичних атак, подібних до тих, що були вчинені 7 жовтня, та підкреслив важливість уникнення подальшої шкоди цивільному населенню і захисту цивільної інфраструктури в Газі.

Під час прес-конференції у вівторок, 9 січня, Блінкен повідомив про «занадто великі» жертви серед мешканців Гази, особливо серед дітей.

Блінкен і Нетаньягу також обговорили «поточні зусилля, спрямовані на звільнення всіх заручників, що залишилися, і важливість збільшення обсягів гуманітарної допомоги, що надходить до цивільного населення в Газі».

Водночас міністр оборони Йоав Галант під час зустрічі з Блінкеном заявив, що Ізраїль буде посилювати свої операції в районі Хан-Юніс на півдні Гази, доки ізраїльські заручники не будуть звільнені, а лідери ХАМАСу не будуть знайдені.

Нагадаємо, Іран створив для РФ новий безпілотник для війни проти України.