В Польщі розглядають можливість виробництва більшої кількості боєприпасів для передачі Україні.

З такою заявою виступив очільник міністерства закордонних справ Польщі Радослав Сікорський. Про це повідомляє Полемика з посиланням на Reuters.

Сікорський повідомив, що новий уряд Польщі працює над новим пакетом допомоги для України. При цьому уряд розглядає можливість збільшення виробництва боєприпасів і військової техніки.

«Ми дивимося на всі питання, пов’язані з Україною, свіжим поглядом. Ми вивчаємо, які у нас є можливості виробляти більше боєприпасів і спорядження, а також те, що у нас ще є на складах», — сказав міністр.

Незважаючи на те, що Польща надавала Україні військову і фінансову допомогу з моменту повномасштабного вторгнення РФ, попередній уряд націоналістичної партії «Право і справедливість» минулого року заявив, що здійснює лише попередньо узгоджені поставки зброї в Україну.

За словами дипломата, Польща постійно наголошує союзникам, що вартість стримування російського диктатора Путіна після того, як він завоював би Україну, буде набагато більшою, ніж вартість надання Україні допомоги для ефективного захисту від російської агресії.

Нагадаємо, в МЗС України назвали крайні терміни схвалення у США допомоги Україні.