Міністр оборони Франції засудив Німеччину через те, що країна не може прийняти важливе рішення про передачу далекобійних ракет Taurus Україні.

Водночас Франція заявила, що кожного місяця постачатиме Україні по три тисячі артилерійських снарядів. Крім того, країна-партнер передасть близько 50 далекобійних ракет SCALP до кінця 2024 року.

Про це повідомляє Полемика з посилання на заяву глави Міноборони Франції у інтерв’ю Le Figaro.

У розмові з журналістами Лекорню розкритикував Німеччину через те, що країна все ще відмовляється від передачі своїх далекобійних ракет Taurus. Він зазначив, що Франція буде допомагати Україні не лише словами, а справами.

«Деякі країни з політичних причин зробили багато заяв. Гордість Франції в тому, що все, що обіцяно, справді виконано, і все, що поставлено, працює», — заявив він.

Також глава оборонного відомства Франції повідомив, що його країна виготовить для України 78 самохідних установок артилерії Caesar.

Коментуючи ситуацію на фронті, Лекорню заявив, що «контрнаступ не спрацював так, як ми хотіли, проте це не дає переваги Путіну».  Він упевнений, що Росія не зможе перемогти Україну. За його словами, досягнення армії РФ обмежуються «двома кілометрами, вигризеними тут і забраними назад».

По теме:  Членство України в НАТО: Столтенберг зробив важливу заяву

Нагадаємо, Польща планує збільшити виробництво боєприпасів для України.