Парламентська асамблея Ради Європи схвалила резолюцію, стосовно українських дітей.

Зокрема, резолюція закликає визнати депортацію українських дітей російськими окупантами геноцидом українського народу.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на дописи народного депутата Олексія Гончаренка та Верховної ради України в Telegram.

Резолюція ПАРЄ заснована на проєкті, підготовкою якого займалась українська нардепка Олена Хоменко, яка за сумісництвом обіймає посаду віце-президента асамблеї. Резолюцію підтримали 85 депутатів ПАРЄ одноголосно.

Під час розгляду резолюції у відеоформаті виступила перша леді України Олена Зеленська.

В документі міститься вкрай важливе політичне рішення щодо того, аби визнати злочинні дії Росії стосовно українських дітей. Зокрема, резолюція закликає парламенти усіх країн членів Ради Європи визнати депортацію дітей геноцидом українського народу.

З-поміж іншого, окрема увага приділяється дітям-переселенцям. ПАРЄ закликало посилити політичну підтримку та підтримку гуманітарних організацій для захисту внутрішньо переміщених дітей.

Також асамблея наголошує на потребі якнайшвидше повернути дітей в Україну, задля зменшення на них впливу російського режиму. Резолюція підтримала ініціативу Bring Kids Back UA та створення Міжнародної коаліції країн з повернення українських дітей, привітала створення Центру захисту прав дитини, який працює під наглядом Уповноваженого Верховної ради з прав людини.

Нагадаємо, у росіян планують відбирати майно за критику влади і війни в Україні.