Глава уряду Угорщини Віктор Орбан зніме вето з надання Україні допомоги на 50 млрд євро.

У ЄС уже отримали «позитивний сигнал» із цього питання.

Таку заяву зробила глава міністерства закордонних справ Фінляндії Еліна Валтонен. Про це повідомляє Полемика з посиланням на її інтерв’ю RND.

«Я дуже впевнена, що Угорщина зніме блокаду. Міністр закордонних справ Сійярто дав нам позитивний сигнал, і я дуже сподіваюся, що ми нарешті зможемо прийняти рішення щодо допомоги Україні», — заявила вона.

Також дипломат додала, що в разі, якщо угорський уряд не зніме вето, то будуть знайдені інші рішення. Валтонен підкреслила, що Фінляндія повинна більше інвестувати в свою безпеку.

На думку міністра, Європі слід почати розробку надійнішої стратегії власного захисту та стримування. «Ми повинні посилити нашу власну оборонну промисловість, і як малі, так і великі оборонні компанії повинні мати можливість зробити великі інвестиції вже зараз. Росія розуміє тільки силу», — резюмувала очільниця МЗС Фінляндії.

50 млрд євро для України від ЄС

Днями стало відомо, що Словаччина не буде блокувати виділення 50 млрд євро Україні від ЄС. До такої домовленості, окрім інших, дійшли голова Кабміну Денис Шмигаль та його словацький колега Роберт Фіцо з яким була проведена зустрічі в Ужгороді.

По теме:  В Украине изменили правила фотографирования на паспорт

Нагадаємо, в ПАРЄ ухвалили важливу резолюції щодо українських дітей.