В міністерстві оборони Франції зробили заяву про чергову дезінформаційну атаку Росії.

Зокрема там заперечили заяви російських ЗМІ щодо, нібито, першого «знищення» ЗРК SAMP/T в Україні.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на Le Monde.

Росія стверджує, що 16 січня завдала удару по будівлі в Харкові, де, нібито, перебували французькі «найманці», які приймають участь в бойових діях проти російських терористів на боці України. Окрім гучних заяв жодних доказів Росія не надала.

В Міноборони Франції наголосили, що французи не приймають участі у війні проти російський окупантів.

«На відміну від інших країн, Франція не використовує найманців. Враховуючи збільшення французької військової допомоги Україні, ми очікуємо, що цей маневр російської інтоксикації продовжиться: ми засуджуємо його і посилюємо наш моніторинг цих маніпуляцій», — заявив міністр збройних сил Франції Себастьян Лекорню.

Черговим вкидом російських ЗМІ є нібито інформація про «знищення» франко-італійського зенітно-ракетного комплексу SAMP/T, який оберігав небо України.

Франція не змогла підтвердити факт знищення комплексу. Натомість попередила про спроби Росії посилити поширення фейків.

Що відомо про SAMP-T

Комплекс являє собою протиракетну систему, який призначається для захисту поля бою і важливих об’єктів від крилатих ракет, пілотованих і безпілотних літальних апаратів, а також тактичних балістичних ракет.

По теме:  Країни ОПЕК+ домовились про скорочення видобутку нафту

Розробку проводив європейський консорціумом Eurosam. SAMP-T здатен знищувати аеродинамічні цілі на віддалені до 150 кілометрів на висоті до 25 кілометрів. Він здатний боротися з балістичними ракетами на відстані до 25 кілометрів.

Нагадаємо, в британській розвідці назвали головне завдання Путіна до березневих виборів.