Війна проти України та скорочення витрат на ЖКГ стали причиною масових відключень тепла та електрики на території Росії в умовах зими.

Путіну вкрай потрібно вирішити цю проблему до березня.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

За останні місяці в 16 населених пунктах Росії спостерігаються перебої в опаленні. Ці перебої в умовах мінусової температури поглиблюють проблему, що переслідувала російські міста та селища протягом десятиліть, але, ймовірно, загострилась через російську політику воєнного часу.

За даними британської розвідки, російська економічна машина завжди ставила в пріоритет військові витрати на реінвестування в громадську інфраструктуру, особливо після вторгнення в Україну в 2022 році. Значній частині регіональних урядів запропонували взяти на себе тягар проблем при скороченні асигнувань із Москви, що і стало причиною падіння витрат на технічне обслуговування.

Крім того, мобілізація, ймовірно, поглинула робочу силу в усіх галузях, включаючи кваліфікованих інженерів-теплотехніків та сантехніків.

По теме:  Росію знову атакували дрони: у Шойгу заявили про успішну ліквідацію

Як повідомляють в Міноборони Британії, глава Кремля доручив міністру з надзвичайних ситуацій Олександру Куренкову забезпечити постачання мешканців теплом та електрикою. Ймовірно, що вирішення цієї проблеми є головним завданням російського диктатора напередодні майбутніх президентських виборів у Росії.

Раніше повідомлялось, що у росіян планують відбирати майно за критику влади і війни в Україні.