Україна у 2024 році стане сильнішою і матиме кращі позиції для перемоги у війні з Росію завдяки допомозі Сполучених Штатів та Європейського Союзу.

З такою заявою виступив помічник держсекретаря США з питань Європи та Євразії Джеймс О’Браєн. Про це повідомляє Полемика із посиланням на «Голос Америки».

«Як сказав президент Байден, ми допоможемо Україні перемогти. Отже, це стратегічна мета», — сказав О’Браєн під час виступу в аналітичному центрі German Marshall Fund.

За його словами, це буде досягнуто завдяки подальшій фінансовій допомозі від США та європейським зобов’язанням. Також ЄС запланувало ухвалити рішення щодо виділення допомоги для Україні у розмірі 50 млрд євро.

О’Браєн зазначив, що голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час зустрічі минулого тижня з держсекретарем Ентоні Блінкеном висловила впевненість, що вони зможуть забезпечити це фінансування. Як очікується, питання фінансування буде розглянуте лідерами ЄС на саміті вже наступного тижня.

Щодо американської допомоги представник Держдепу підкреслив величезну підтримку України в обох палатах Конгресу. Проте питання фінансування залежить від того, коли лідери будуть готові його винести.

Нагадаємо, в ПАРЄ ухвалили важливу резолюції щодо українських дітей.