Лідер угорської ультраправої партії Mi Hazank Ласло Тороцкаї заявив про претензії на українське Закарпаття, якщо Україна втратить свою державність внаслідок війни.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на Index.

Під час виступу на річній партійній конференції у Будапешті, Тороцкаї висловився про те, що війна в Україні була спричинена «тиском міжнародних фінансистів», яка «зруйнує Європу і відправить економіку континенту на дно».

Зокрема він запевняв, що «Україну купив BlackRock», інвестиційний фонд, який має у розпорядженні понад 10 трильйонів доларів.

Водночас лідер партії наголосив на важливості мирного врегулювання війни шляхом переговорів. Втім, якщо «державність України припиниться», то угорська партія претендуватиме на Закарпаття.

Варто зазначити, що це вже не перша скандальна заява Тороцкаї після початку повномасштабної війни в Україні. В листопаді 2022 року він побажав Польщі, з нагоди Дня незалежності, знову мати спільний кордон з Угорщиною. Під побажанням він розмістив провокативне фото, зроблене після захоплення Будапештом Закарпаття у 1939 році, на якому поляк і угорець тиснуть руку біля прикордонного стовпа.

Нагадаємо, в Держдепартаменті США поділились стратегією перемоги України у війні з Росією.