Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що «на певному етапі» планує запросити Україну стати повноцінним членом НАТО.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на Fox News.

Коментуючи можливу конфронтацію між Росією і НАТО в разі просування членства України в Альянсі, Столтенберг вважає «гарною справою» для Альянсу і для США допомогти Україні.

Генсек зазначив, що від самого початку головною метою НАТО було запобігання війнам у світі. Він згадав, як після приєднання Норвегії до Альянсу, Радянський Союз називав це провокацією.

«Це не було провокацією, це право кожної суверенної нації обирати власний шлях. Це право є у Норвегії, воно є у Швеції та Фінляндії, а також в України», — додав він.

Він наголосив на важливості того, щоб російський диктатор Володимир Путін не отримав перемоги в Україні, тому що це стане заохоченням для інших авторитарних режимів. Саме тому генсек закликає до підтримки України, яку «на певному етапі» хочуть запросити стати членом НАТО.

«Тому це гарна справа для нас, для США, підтримати Україну, а також на певному етапі запросити їх стати повноцінним членом Альянсу», — сказав Столтенберг.

По теме:  Зеленский: Украина хочет в НАТО и в ЕС

Нагадаємо, Шольц закликав країни ЄС збільшити допомогу Україні, щоб мир настав швидше.